Skip to main content

Στραπάτσο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη από τον... λαμπερό Αστέρα (vid)

Ο Αστέρας προηγήθηκε με 2-0 χωρίς ο ΠΑΟΚ να το... καταλάβει και το εξαιρετικό γκολ του Ζίφκοβιτς δεν έφτασε για να γλυτώσει την απώλεια ο Δικέφαλος

Σκιά του καλού του εαυτού, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Τρίπολη από τον εξαιρετικό Αστέρα με 2-1 και κινδυνεύει να απωλέσει τη δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, αν Άρης ή/και ΑΕΚ πάρουν αύριο τρίποντο. Ήταν η τέταρτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, ενώ ο Αστέρας φαίνεται να κλειδώνει την είσοδο στην εξάδα, αφού πλέον έφτασε τον Παναθηναϊκό στην 5η θέση και στους 41 βαθμούς και υπερτερεί των «πρασίνων» στην ισοβαθμία.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά και στο 2ο λεπτό, από κάθετη πάσα του Ελ Καντουρί ο Κρμέντσικ βρέθηκε σε (πλάγιο) τετ-α-τετ με τον Τσιφτσή, πέρασε τη μπάλα από πάνω του, αλλά ο Καστάνο απέκρουσε.

Στο 21΄ ο Κρμέντσικ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, «κρέμασε» τον Τσιφτσή και σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο επιθετικός του ΠΑΟΚ σε θέση οφσάιντ.

Στο 35΄ ο Ουάρντα με ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του και να φύγει άουτ, αλλά στο 37΄ από διαγώνια σέντρα του Λουίς Φερνάντεθ από τα δεξιά, ο Σίτο ήρθε στο δεύτερο δοκάρι και με αριστερό εν κινήσει σουτ (πέφτοντας μάλιστα) άνοιξε το σκορ.

Η είσοδος των Τζόλη και Ζίβκοβιτς (προέρχονταν από μικροτραυματισμούς) στο β΄ ημίχρονο έδωσε πνοή στην επίθεση του ΠΑΟΚ, όμως ήταν οι Αρκάδες που διπλασίασαν στο 54΄, όταν ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά, ο Λουίς Φερνάντεθ πέρασε στο σπριντ τον Μιχαηλίδη και πλάσαρε εύστοχα.

Στο 66΄ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε ωραία ατομική ενέργεια, όμως ο Τσιφτσής απέκρουσε το σουτ, αλλά στο 84΄ ο Σέρβος με όμορφο τελείωμα με το αριστερό έξω απ’ την περιοχή νίκησε τον γκολκίπερ του Αστέρα, μειώνοντας σε 2-1, αλλά ως εκεί.

Στο 90' από γύρισμα του Ζίβκοβιτς, ο Κρμέντσικ έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν σημάδεψε σωστά και κατέληξε πάνω απ' τα δοκάρια του Τσιφτσή, στην τελευταία καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στον αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνο, Άλβαρεζ, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ρεγκίς (67’ Λέο Τιλίκα), Φερνάντεθ (67’ Ιγκλέσιας), Σίτο (83’ Καπίγια, 90'+3' λ.τρ. Ριέρα), Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (63’ Μπάμπα), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Τσιγκάρας, Ελ Καντουρί (63’ Καγκάβα), Μουργκ (46’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Ουάρντα (83’ Σφιντέρσκι), Λάμπρου (46’ Τζόλης), Κρμέντσι