Skip to main content

Στρατηγός Ζιαζιάς: Ο φράκτης να επεκταθεί σε όλη την παρέμβριο περιοχή

Η κ. Ζιαζιάς τόνισε ότι «η Δύση φραστικά συμπαραστέκεται στην Ελλάδα και έμμεσα καταδικάζει τη χρησιμοποίηση των μεταναστευτικών ροών».

«Είναι δεδομένο ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιούσε αυτήν την περίοδο και το μεταναστευτικό. Ο Ερντογάν για να φύγει από αυτό το αδιέξοδο, εκβιάζει, εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό ζητώντας οικονομική βοήθεια από τη Δύση. Η εκβιαστική πίεση που ασκεί στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, αναπαράγει αρνητικά αποτελέσματα αν το δούμε και το εξετάσουμε από την τουρκική πλευρά», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

Παράλληλα, ο κ. Ζιαζιάς τόνισε ότι «η Δύση φραστικά συμπαραστέκεται στην Ελλάδα και έμμεσα καταδικάζει τη χρησιμοποίηση από την Τουρκία των μεταναστευτικών ροών. Πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιλήφθηκε έστω και τώρα το μάταιο της διαρκούς οπισθοχώρησης και της πολιτικής του κατευνασμού και αποφάσισε να αντιδράσει κλείνοντας τα σύνορα. Ο χειρισμός από την κυβέρνηση της απόπειρας εισβολής από τον Έβρο ήταν θετική, ξύπνησε τα αντανακλαστικά επιβίωσης του λαού μας. Η άμυνα της χώρας, η αποτροπή των απειλών και η υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων είναι δική μας υπόθεση και όχι του ξένου παράγοντα. Είναι κακό να δίνουμε την εντύπωση αυτήν την εποχή ότι αναζητούμε εθνικούς προστάτες. Η εθνική μας μοναξιά είναι δεδομένη και πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Οφείλουμε να ζητήσουμε τη βοήθεια και να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Πρέπει να πούμε στους Ευρωπαίους ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλους μετανάστες. Άρα, θα απειλήσουμε και εμείς την Ευρώπη, θα πούμε ότι θα αφήσουμε τα βόρεια σύνορά μας ανοικτά. Δεν έχουμε άλλες επιλογές».

Εκτίμησε, επίσης ότι «ο Ερντογάν θα δημιουργήσει στρατόπεδα τύπου hot- spot στην παραμεθόριο περιοχή όπου θα εκβιάζει συνέχεια τη χώρα μας. Η χώρα οφείλει να το εκτιμήσει και να σχεδιάσει την αντίδρασή της. Ο φράχτης που τόσο λοιδωρήθηκε πρέπει να συνεχιστεί σε όλη την παρέμβριο περιοχή διότι το πρόβλημα θα είναι μελλοντικό και συνεχές. Αν η Τουρκία συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές και η Ελλάδα συνεχίσει να ανθίσταται, υπάρχει ένας κίνδυνος παγίδευσης αυτών των πληθυσμών στο εσωτερικό της Τουρκίας. Αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση που βιώνει η Τουρκία, θα μπορούσε να δημιουργηθεί εσωτερικό εκρηκτικό μείγμα που αντί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μας όπως νομίζει ο Ερντογάν, θα αποσταθεροποιήσει το καθεστώς του», πρόσθεσε.