Skip to main content

Στρατόπεδο Παύλου Μελά: Δέσμευση Μητσοτάκη για χρηματοδότηση μελετών

Τι ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά. Ευχαριστημένος από τη συνάντηση δηλώνει ο δήμαρχος, κ. Δεμουρτζίδης.

Για την εξεύρεση πόρων με στόχο τη χρηματοδότηση μελετών για την ανακατασκευή κτηρίων και τη δημιουργία μουσείου εντός του στρατοπέδου του Παύλου Μελά δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη. 

«Έχω δώσει σαφείς εντολές να βρεθούν οι πόροι ώστε να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες μελέτες που αφορούν τα πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα κτήρια τα οποία βρίσκονται εντός του στρατοπέδου ώστε το έργο αυτό σε πλήρη ανάπτυξη να προσφέρει στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης έναν ποιοτικό πνεύμονα πρασίνου αλλά και να αναπτύξουμε και άλλες δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού. Και ενδεχομένως, γιατί όχι, σε συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα να εξασφαλίσουμε ότι το έργο αυτό θα είναι και μακροπρόθεσμα βιώσιμο έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε και τη συντήρηση αυτού του πολύ όμορφου χώρου πρασίνου», δήλωσε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης. 

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, δήλωσε -μιλώντας στη Voria.gr- ευχαριστημένος από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Όπως είπε, εκτός από το ζήτημα της δημιουργίας του μητροπολιτικού πάρκου Παύλου Μελά, έθεσε και το θέμα του «Τιτάν» στον πρωθυπουργό ζητώντας του να το επιληφθεί προσωπικά και να εξετάσει τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει ο δήμος.