Skip to main content

Στροφή της νομαρχίας Θεσσαλονίκης για το εργοστάσιο βιοντίζελ

Πίσω κάνει η νομαρχία Θεσσαλονίκης, όπου σήμερα ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία μονάδας βιοντίζελ μετά τις έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευ
Πίσω κάνει η νομαρχία Θεσσαλονίκης στο θέμα της της μονάδας παραγωγής και εμπορίας βιοκαυσίμων της εταιρίας Biodiesel ΑΕ σε οικόπεδο εντός των ΕΛΠΕ. Σε σημερινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία μονάδας, μετά τις έντονες αντιδράσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό αλλά και από δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν η αρμόδια αντινομάρχης κ. Τζάκη ζήτησε τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης πριν να τοποθετηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δήμαρχοι. Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του νομάρχη Θεσσαλονίκης και του γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. 

«Ντολμέ, που στηρίζει τα συμφέροντα της Αθήνας και των πολυεθνικών» χαρακτήρισε τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, ο κ. Παντελής Κουκουλεκίδης.

«Κάποιοι εδώ μέσα ζουν και αναπνέουν πως θα δουν τον Ψωμιάδη να πηγαίνει σπίτι του. Είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω πολιτικά. Όλη η εισήγησή σας κ. Κουκουλεκίδη ήταν μια συζήτηση τραβεστί. Όσοι δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν με πολιτικό λόγο, μας αντιμετωπίζουν με λασπολογίες και συκοφαντίες» απάντησε ο κ. Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης όπως είπε δικαιολογεί τη στάση των δημάρχων που αντέδρασαν μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το εργοστάσιο βιοντίζελ. «Κατανοώ την αγωνία τους και λόγω της προεκλογικής περιόδου, δεν είδα όμως την αγωνία αυτή όταν το θέμα του ΤΙΤΑΝ πήγε στο υπουργείο» σημείωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Η Αντινομάρχης Ανάπτυξης Ιωάννα Τζάκη δήλωσε ότι «με δεδομένο πως η διοίκησή είναι στη δέσμευσή της, από την πρώτη μέρα της θητείας της, ότι τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες, επανέφερε το θέμα, ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση και καταψήφισε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων». 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής μετά την αλλαγή της απόφασης ευχαρίστησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Ελευθερίου-Κορδελιού, Στάθης Λαφαζανίδης ζήτησε τη σταδιακή μεταφορά των βιομηχανιών της περιοχής, αφού γίνει μελέτη χωροθέτησης βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ενώ ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης της περιοχής που είναι ήδη επιβαρυμένη από τη βιομηχανική δραστηριότητα.