Skip to main content

Στρώθηκε πράσινο... χαλί στα δημοτικά γήπεδα Άνω Ηλιούπολης και Ευκαρπίας (φωτο)

Τα Δημοτικά Γήπεδα Ποδοσφαίρου της Άνω Ηλιούπολης και της Ευκαρπίας στρώθηκαν με πράσινο... χαλί προϋπολογισμού 750.000 ευρώ

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις του δήμου Παύλου Μελά στα Δημοτικά Γήπεδα Ποδοσφαίρου της Άνω Ηλιούπολης και της Ευκαρπίας (Εργατικές Κατοικίες).

Με το έργο «Διαμορφώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων στις ΔΚ Σταυρούπολης Ευκαρπίας» προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έστρωσε πράσινο ''χαλί'' στα παραπάνω δημοτικά γήπεδα.

Το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνω Ηλιούπολης, στις οδούς Ιθάκης (''σύνορο'' με τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου) και 17η Νοέμβρη αναπτύσσεται σε μια περιοχή που αποτελεί κυψέλη σχολικών και αθλητικών χώρων καθώς γειτνιάζει με το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το ΔΑΚ Λάζαρος Παπαδόπουλος, τα δημοτικά γήπεδα τένις και με εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων (δύο λύκεια, γυμνάσιο, δημοτικό, νηπιαγωγείο).



Το δημοτικό γήπεδο της Ευκαρπίας βρίσκεται δίπλα στις εργατικές κατοικίες, την περιφερειακή οδό και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γεώργιος Σπασέγκος.



«Οι αναβαθμισμένες δημοτικές υποδομές θα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες στους αθλούμενους των συλλόγων και του μαζικού αθλητισμού που φιλοξενούνται στα παραπάνω γήπεδα, σε εκατοντάδες μαθητές – μαθήτριες γειτονικών σχολείων που γυμνάζονται και συμμετέχουν σε αθλητικά προγράμματα, αλλά και σε κατοίκους που αναζητούν ένα λειτουργικό, φιλόξενο αθλητικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια, για ατομική εκγύμναση, όταν φυσικά το επιτρέπει, το πρόγραμμα που συντάσσει το Τμήμα Αθλητισμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Παύλου Μελά.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις παρεμβάσεις στους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους και τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών που θα προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατοίκους κάθε ηλικίας, ατομικά ή συλλογικά να αθληθούν σε καλύτερες συνθήκες.

«Στον δήμο Παύλου Μελά, παρά τη ραγδαία αλλαγή των συνθηκών λόγω της υγειονομικής κρίσης, καταφέραμε να υλοποιήσουμε στον μεγαλύτερο βαθμό το σχεδιασμό μας και παράλληλα είμαστε πανέτοιμοι για να θέσουμε τους στόχους για τα επόμενα χρόνια» αναφέρει ο Δήμαρχος και συνεχίζει: «προγραμματίζουμε την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και αθλητικών εγκαταστάσεων στίβου στο ΔΑΚ Πολίχνης που είναι η μεγαλύτερη αθλητική κυψέλη του Δήμου, την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στην Άνω Ηλιούπολη, τις αναβαθμίσεις ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ με τη στήριξη της ΜΕ Θεσσαλονίκης, ενώ είναι ειλημμένη η απόφαση για τοποθέτηση ταρτάν στίβου στο Στάδιο Σταυρούπολης δίπλα στο Δημαρχείο, από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, μετά από την καλή συνεργασία των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης με τον Δήμο μας. Σε δύσκολους καιρούς, με ρεαλιστικό πλάνο, πίστη και καλές συνεργασίες αλλάζουμε τον χάρτη των αθλητικών υποδομών του τόπου μας».