Skip to main content

Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το «Φωκάς»

Συγκεντρωμένοι έξω από το κατάστημα «Φωκάς» στην οδό Τσιμισκή παραμένουν εργαζόμενοι του καταστήματος, που διαμαρτύρονται για την έξωση της εταιρίας από το κτήριο.

Συγκεντρωμένοι έξω από το κατάστημα «Φωκάς» στην οδό Τσιμισκή παραμένουν εργαζόμενοι του καταστήματος, που διαμαρτύρονται για την έξωση της εταιρίας από το κτήριο, στην οποία προχώρησε την Παρασκευή η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, μονή Αγίας Θεοδώρας, εξ αιτίας καθυστερούμενων ενοικίων.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων έκανε πορεία ως τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον πατέρα Δαβίδ, στον οποίο έθεσε τα αιτήματά της για να ξανανοίξει το κατάστημα, χωρίς πάντως να υπάρξει αποτέλεσμα. Τους εργαζόμενους επισκέφθηκαν και μέλη της οικογένειας Φωκά και τους διαβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την εκκλησία για να βρεθεί λύση. Μέρος των εργαζόμενων της εταιρείας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ περίπου 180 εργάζονταν μέχρι την Παρασκευή στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Σε ανακοίνωσή τους, εργαζόμενοι του «Φωκά», εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να χάσουν τη δουλειά τους 600 άτομα, επισημαίνουν ότι η εταιρία «προχώρησε με επιτυχία στο άρθρο 99» και «εξασφάλισε χρήματα για το διακανονισμό που απαίτησε η εκκλησία», ενώ κάνει λόγο για «ξένα συμφέροντα που αποπροσανατολίζουν την εκκλησία» και απορρίπτουν την προοπτική να ανοίξει το κατάστημα με άλλον εργοδότη. «Η Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας δε θυμάται πως έχει εξ ολοκλήρου ανακαινιστεί με δωρεά της οικογένειας Φωκά;» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση.