Skip to main content

Συγκρατημένα αισιόδοξες οι ΗΠΑ για τo γιουάν

Η απόφαση της Κίνας να κάνει τη συναλλαγματική ισοτιμία της πιο ευέλικτη αποτελεί μια ενθαρρυντική εξέλιξη και υπάρχει η ελπίδα ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω αλλαγές, τόνισε ο επικεφαλής των Δημοκρατικ
Η απόφαση της Κίνας να κάνει τη συναλλαγματική ισοτιμία της πιο ευέλικτη αποτελεί μια ενθαρρυντική εξέλιξη και υπάρχει η ελπίδα ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω αλλαγές, τόνισε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην αμερικανική Βουλή Στένι Χόγιερ.

«Πρόκειται για μια ενθαρρυντική εξέλιξη και ελπίζω ότι σηματοδοτεί τη δέσμευση της Κίνας να συνεχίσει να μεταρρυθμίζει τη νομισματική της πολιτική», συμπλήρωσε ο Χόγιερ.

Από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων ο γερουσιαστής Τσαρλς Γκράσλι εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός σημειώνοντας ότι η «ανακοίνωση της Κίνας ήταν από καιρό αναμενόμενη. Το Κογκρέσο και η κυβέρνηση χρειάζεται να συνεχίσουν την πίεση έως ότου η Κίνα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες για να αποσπάσει την εκτίμηση με ουσιαστικό τρόπο για τη νομισματική της ισοτιμία».

Εξάλλου, και ο βουλευτής των Δημοκρατικών και επικεφαλής της επιτροπής «Τρόπων και Μέσων» της Βουλής, Σάντερ Λέβιν, επισήμανε ότι η κίνηση αυτή της Κίνας σίγουρα αποτελεί ένα θετικό βήμα αλλά εάν η συναλλαγματική αξία του γιουάν δεν αυξηθεί σημαντικά , οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναλάβουν δράση.

Στο ίδιο κλίμα κινούνται οι δηλώσεις και άλλων κορυφαίων μελών της αμερικανικής Βουλής που χαρακτηρίζουν την κινεζική κίνηση «ασαφή και περιορισμένη».