Skip to main content

Σύγκρουση με κατεστημένες νοοτροπίες

Ποιο μήνυμα έστειλε σήμερα, εντός κι εκτός Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών από το συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Στο πνεύμα του σημερινού του άρθρου στη WSJ κινήθηκε η ομιλία του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την ελληνική οικονομία.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη θέση του,  λέγοντας ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συγκρουστεί με σειρά από νοοτροπίες και να ανοίξει μέτωπο τομών και αλλαγών στην οικονομία». Το μήνυμα αυτό εκτιμάται ότι έχει πολλαπλούς αποδέκτες, τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας, καθώς αύριο ο  υπουργός αναχωρεί για το Λουξεμβούργο, προκειμένου να συμμετάσχει στο EcoFin.

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς πήρε εντολή για να κάνει αλλαγές και όχι απλά να διαχειριστεί τα πράγματα», τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο. Ο υπουργός Οικονομικών έκανε και πάλι λόγο για κερδοσκοπικά παιχνίδια χαρακτηρίζοντας άδικες τις αναλύσεις για την οικονομία και ειδικά για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ ευκαιρίας δοθείσης επανέλαβε ότι το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας αποτελεί βόμβα και προέβλεψε ότι ο διάλογος θα είναι πάρα πολύ δύσκολος και ενέχει μεγάλες συγκρούσεις, ακόμα και πριν ειπωθούν τα χαρακτηριστικά των αλλαγών.