Skip to main content

Συλλαλητήριο αγροτών σήμερα στα Τρίκαλα

Την αντίθεσή τους στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς εξέφρασαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες του νομού Τρικάλων, οι οποίοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία της πό

Την αντίθεσή τους στοξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάςεξέφρασαν σήμερα το μεσημέρι αγρότεςτου νομού Τρικάλων, οι οποίοι συμμετείχανστο συλλαλητήριο που διοργάνωσε στηνκεντρική πλατεία της πόλης η ΟμοσπονδίαΑγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη». 


Ο πρόεδροςτης Ομοσπονδίας, κ. Απόστολος Θωμόπουλος,κατά την ομιλία του σημείωσε ότι οιπαραγωγοί διαθέτουν τα προϊόντα τουςσε εξευτελιστικές τιμές, ενώ το κόστοςπαραγωγής έχει εκτιναχθεί στα ύψη.


Ο κ.Θωμόπουλος κατηγόρησε τις κυβερνήσειςτου ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για υιοθέτηση τηςαντιαγροτικής πολιτικής που χαράσσουνη Ε.Ε. και ο ΠΟΕ, επισημαίνοντας ότι κάθεχρόνο «χάνονται» δυναμικές καλλιέργειεςτης ελληνικής υπαίθρου και χιλιάδεςαγρότες εγκαταλείπουν τις εκμεταλλεύσειςτους.


Οι παραγωγοί ζητούν από τηνκυβέρνηση τη λήψη μέτρων για τη μείωσητου κόστους παραγωγής τους, για τηστήριξη των καλλιεργειών και τουεισοδήματός τους με την εγκαθίδρυσηκατώτερων εγγυημένων τιμών, καθώς καιγια την προστασία της εγχώριας παραγωγής.