Skip to main content

Συλλαλητήριο αγροτών στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας

Στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν το πρωί με τα τρακτέρ τους δεκάδες αγρότες του νομού, με αιτήματα τις κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους και εφάπαξ χορήγηση 15.000 ευρώ αν
Στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν το πρωί με τα τρακτέρ τους δεκάδες αγρότες του νομού Καρδίτσας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και με βασικό αίτημα την καθιέρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών για τα προϊόντα τους.
Το συλλαλητήριο διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού η οποία θέτει συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο, που περιλαμβάνει τα ακόλουθα αιτήματα:
1. Kατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και προστασία της ντόπιας παραγωγής.
2. Στήριξη του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών με εφάπαξ καταβολή 15.000 ευρώ ανά εκμετάλλευση.
3. Άμεση καταβολή των επιδοτήσεων και κατάργηση του διαχωρισμού των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη.
4. Mέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο, του Φ.Π.A. και αύξηση της επιστροφής του Φ.Π.A. στο σύνολο της είσπραξης του προϊόντος
5. Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή σε όλα τα προϊόντα.
6. Tριετές πάγωμα των χρεών στην ATE και δεκαετή ρύθμιση των χρεών χωρίς τόκους ποινής.
7. Έλεγχος για την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» στην κτηνοτροφία και νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων με απλοποίηση των διαδικασιών.
8. Επιστροφή των χαρατσιών για την αίτηση του OΣΔE.
9. Συνέχιση του προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης με ελεύθερη επιλογή καλλιέργειας.
10.  Tροποποίηση του κανονισμού του EΛΓA για πλήρη κάλυψη των ζημιών στην παραγωγή και στις εγκαταστάσεις στο 100% της ζημιάς.