Skip to main content

Συλλαλητήριο κατά της εκτροπής του Αχελώου το μεσημέρι στα Τρίκαλα

Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αχελώου Ρους» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πόλη των Τρικάλων συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πόλη των Τρικάλων, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αχελώου Ρους».

Το παρόν στο συλλαλητήριο έδωσαν δεκάδες κάτοικοι της Μεσοχώρας, του χωριού που αναμένεται να εξαφανιστεί από το χάρτη με την εκτροπή του ποταμού, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην υλοποίηση του έργου. Αντίθετοι στην προοπτική εκτροπής του Αχελώου δήλωσαν η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ηρώ Διώτη, ο επικεφαλής κλιμακίου των «Οικολόγων-Πράσινων», κ. Νίκος Χρυσόγελος και ο πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αχελώου Ρους», κ. Γιώργος Χονδρός.

Όλοι τους υπογράμμισαν ότι πρέπει η ελληνική πολιτεία να αποσύρει το νόμο που ψηφίσθηκε για την εκτροπή του Αχελώου και να προχωρήσει στην εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων με την κατασκευή φραγμάτων και ταμιευτήρων και όχι με έργα «φαραωνικού» τύπου, όπως το φράγμα της Μεσοχώρας.