Skip to main content

Συλλήψεις για μικρό «οπλοστάσιο» μετά …ναρκωτικών στην Καβάλα

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν στην Καβάλα δύο άνδρες, που κατείχαν παράνομα όπλα και ναρκωτικά. Ο ένας συνελήφθη την ώρα που πουλούσε πέντε πιστόλια σε αστυνομικό, που παρίστανε τον πελάτη.
Ένα μικρό "οπλοστάσιο" βρέθηκε χθες στα χέρια της Αστυνομίας, όταν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας συνέλαβαν –σε δύο ξεχωριστά περιστατικά- δύο  άνδρες, που κατείχαν παράνομα έξι συνολικά ίδιου τύπου πιστόλια, τα πέντε εκ των οποίων ο ένας συλληφθείς πούλησε σε αστυνομικό, που παρίστανε τον πελάτη!

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα (15/4) ένας 24χρονος Καβαλιώτης έπεσε στην παγίδα που του έστησε η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Καβάλας και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, στη διάρκεια αγοραπωλησίας πέντε πιστολιών διαμετρήματος 9 χιλ., τύπου Μακάροφ (με αποξεσμένο σειριακό αριθμό), αντίστοιχων κενών γεμιστήρων και 250 φυσιγγίων ίδιου διαμετρήματος έναντι 5.500 ευρώ.  Ο νεαρός παρέδωσε τα όπλα (και εισέπραξε προσημειωμένο ποσό) σε άνδρα της ΟΠΚΕ, που του είχε παρουσιαστεί ως πελάτης και προσυμφώνησε μαζί του την παράνομη συναλλαγή.
Προς το τέλος της συναλλαγής, αστυνομικοί που καραδοκούσαν επενέβησαν και συνέλαβαν τον 24χρονο.

 Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι με λάμα 19 εκατοστών, καθώς και μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης.

Σε άλλο περιστατικό, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας συνέλαβαν 43χρονο Καβαλιώτη, όταν ερευνώντας στο σπίτι του για ναρκωτικά βρήκαν εκτός από ποσότητες κάνναβης και ένα πιστόλι (επίσης τύπου Μακάροφ), 9 χιλ., χωρίς σειριακό αριθμό, πέντε φυσίγγια του ίδιου διαμετρήματος και 46 φυσίγγια κρότου – αερίου.  Νωρίτερα είχε συλληφθεί 29χρονος για κατοχή μικροποσοτήτων κάνναβης, που ομολόγησε ότι προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά από τον 43χρονο.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι και τα έξι όπλα είναι βουλγαρικής προέλευσης και εξετάζει μήπως τυχόν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.
Προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.