Skip to main content

Συλλήψεις και τραυματισμοί στα επεισόδια στις Σκουριές

Σε 14 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στις Σκουριές. Για 8 τραυματίες αστυνομικούς κάνει λόγο η αστυνομία.

Σε 14 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στις Σκουριές όπου κάτοικοι διαδήλωσαν κατά της χωροθέτησης και λειτουργίας μεταλλείων χρυσού.

Το μεσημέρι οι 14 συλληφθέντες από τα 18 άτομα που προσήχθησαν αναμένεται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους καταγγέλλουν αλόγιστη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις και κάνουν λόγο για τραυματισμό τουλάχιστον δύο διαδηλωτών.

Χθες εκατοντάδες κάτοικοι που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή, έφτασαν έως τις Σκουριές με αυτοκινητοπομπή. Εκεί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία στο σημείο Χοντρό Δέντρο και την δεύτερη να κατευθύνεται προς το δάσος. Οι κάτοικοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το χώρο του εργοταξίου, ωστόσο διμοιρίες των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.