Skip to main content

Σύλληψη Αλβανών με 15,5 κιλά χασίς

Ένα …φορτίο χασίς, 15,5 κιλών, ετοιμάζονταν να ρίξουν στην αγορά δύο Αλβανοί, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Καβάλας σε συντονισμένες επιχειρήσεις στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας κα
Έχοντας πληροφορίες ότι σπείρα Αλβανών διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε νομούς της Ανατ. Μακεδονίας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυν. Διεύθυνσης Καβάλας συνέλαβαν χθες δύο Αλβανούς (25 και 32 χρόνων), για κατοχή 15,5 κιλών ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο των δύο Αλβανών και χθες το μεσημέρι το ακινητοποίησαν στο 117ο χλμ της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας. Σε έλεγχο που διενήργησαν στο όχημα, εντόπισαν στο χώρο αποσκευών πέντε δέματα με χασίς, συνολικού βάρους 5,175 κιλών, καθώς και σε θήκη στην πόρτα του οδηγού ένα μαχαίρι με λάμα 15 εκατ. Οι δύο Αλβανοί συνελήφθησαν και στη διάρκεια της ανάκρισης που ακολούθησε ο ένας από τους δύο ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σε άλλο όχημά τους, που ήταν σταθμευμένο στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, υπήρχε κρυμμένη κι άλλη ποσότητα ναρκωτικών.

Άνδρες της ΟΠΚΕ μετέβησαν αργότερα, το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, και με υπόδειξη του 25χρονου Αλβανού εντόπισαν το εν λόγω όχημα κι ανακάλυψαν μέσα σ’ αυτό ένα τσουβάλι με έντεκα δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 10 κιλών και 288 γραμμαρίων. Το σύνολο της ποσότητας των ναρκωτικών που βρέθηκαν κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Όπως ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Μανόλης Λουπεϊδης, στην επίσημη ενημέρωση που έκανε σήμερα το πρωί για το περιστατικό, οι δύο συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι προμηθεύτηκαν την ποσότητα των περίπου 15,5 κιλών χασίς από ομοεθνή τους, κάτοικο Αθήνας με άγνωστη σ’ αυτούς διεύθυνση. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Να σημειωθεί ότι αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο χτύπημα στο παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, στην περιοχή της Καβάλας, το τελευταίο δίμηνο.