Skip to main content

Σύλληψη διαρρηκτών εκκλησίας στη Δράμα

Στα πράσα πιάστηκαν τρεις διαρρήκτες, την ώρα που έκλεβαν την ιστορικότερη εκκλησία της Δράμας, την Αγία Σοφία, στο κέντρο της πόλης.
Στα πράσα πιάστηκαν τρεις διαρρήκτες, την ώρα που έκλεβαν την ιστορικότερη εκκλησία της Δράμας, την Αγία Σοφία, στο κέντρο της πόλης!

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες (Κυριακή προς Δευτέρα), δύο από τους δράστες παραβίασαν την είσοδο του ναού και κατευθύνθηκαν σε χώρο, όπου διατηρείται το ταμείο της Φιλοπτώχου. Από εκεί πήραν δύο φακέλους με χρηματικό περιεχόμενο (συνολικά 465 ευρώ) κι επιχείρησαν να διαφύγουν, μαζί με το συνεργό τους που παρακολουθούσε έξω από την εκκλησία («τσιλιαδόρος»).

Έγιναν, όμως, αντιληπτοί από περιπολία της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, ακολούθησε καταδίωξή τους στα γύρω στενά και τελικά συνελήφθησαν.  Πρόκειται για τρεις ομογενείς (από τη Γεωργία, την Αμπχαζία και το Καζαχστάν), ηλικίας 32-40 ετών, ενώ αναζητείται τέταρτος συνεργός τους –ο οποίος, κατά την Αστυνομία, έδωσε τις πληροφορίες σχετικά με το ναό και το περιεχόμενο του Ταμείου της Φιλοπτώχου.