Skip to main content

Σύλληψη λαθροδιακινητή στην Ηγουμενίτσα

Πληθαίνει καθημερινά ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών, κυρίως Ασιατών, που συλλαμβάνονται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία τους προμηθεύουν συμπατριώτες τους επ΄
Πληθαίνει καθημερινά ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών, κυρίως Ασιατών, που συλλαμβάνονται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία τους προμηθεύουν συμπατριώτες τους επ΄ αμοιβή, στην Πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα.

Η τελευταία σύλληψη, όμως, αποκάλυψε και οργανωμένες ομάδες που μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες με αυτοκίνητα. Στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί συνέλαβαν Ιρακινό να μεταφέρει με επιβατικό αυτοκίνητο 3 λαθρομετανάστες Ιρακινούς οι οποίοι συνόδευαν 4 ανήλικα παιδιά, με σκοπό να μεταφερθούν στην Ιταλία με τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς τα λιμάνια της γειτονικής χώρας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου επέδειξαν πλαστά διαβατήρια Ισπανίας, τα οποία όπως προέκυψε από την προανάκριση είχαν προμηθευτεί από ομοεθνή τους στην Ομόνοια έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας.