Skip to main content

Συλλυπητήρια πολιτικών ηγετών για το θάνατο του Δ. Τσάτσου

Την προσωπικότητα και την προσφορά του συνταγματολόγου σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο εξήρε η πολιτική ηγεσία του τόπου.
Σε ανακοίνωση για το θάνατο του συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου προέβη η Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα ότι έφυγε ο Δημήτρης Τσάτσος. Οι αγώνες του για την Δημοκρατία, η ανιδιοτελής του αγάπη για την πατρίδα και η επιστημονική του προσφορά είναι πολύτιμες παρακαταθήκες που κληροδοτεί τόσο σε εκείνους που είχαν την τύχη όπως και εγώ, να τον γνωρίσουν προσωπικά, αλλά και σε όλους.

Στους οικείους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Συλλυπητήρια Παπανδρέου

Την βαθιά λύπη του για τον θάνατο του συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου εξέφρασε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Ελάχιστοι στην Ελλάδα συνέβαλαν με τόσο καταλυτικό τρόπο στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και στην εξέλιξη της επιστήμης, της διανόησης και του πολιτικού λόγου, όσο ο Δημήτρης Τσάτσος. Η προσωπικότητα και το έργο του, άλλωστε ξεπέρασαν εδώ και δεκαετίες τα σύνορα της χώρας μας και αναγνωρίστηκαν από το σύνολο της ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός και συμπληρώνει:

«Η δημοκρατική παράταξη θρηνεί έναν γνήσιο αγωνιστή υπέρ των ανθρωπίνων, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Οι προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις έναν από τους πιο καταρτισμένους υπερασπιστές της πολιτικής και δημοκρατικής εμβάθυνσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Όλοι μας, όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε προσωπικά αλλά και όσοι τον γνώρισαν μέσα από το έργο του, έχουμε πλήρη επίγνωση της απώλειάς του.

Το έργο του, μια πραγματική Βίβλος δημοκρατικών αξιών, θα αποτελεί πάντα πυξίδα στην πορεία του πολιτικού βίου της χώρας. Στην οικογένειά του εκφράζω την βαθειά λύπη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».