Skip to main content

Συμβολική κατάληψη του ΙΚΑ από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συμβολική κατάληψη προχώρησαν την Παρασκευή στελέχη και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στο κτίριο της Διοίκησης του ΙΚΑ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα της κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλι
Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Διοίκησης του ΙΚΑ προχώρησαν στελέχη και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα της κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση.

Στην κατάληψη παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, o οποίος δήλωσε: «Δυστυχώς η κυβέρνηση αποφάσισε να θρυμματίσει το ασφαλιστικό σύστημα που στην περίοδο της κρίσης θα μπορούσε να αποτελέσει μία ασπίδα προστασίας της κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν τη μεγαλύτερη κλοπή του μόχθου τους, των τελευταίων δεκαετιών. Θα αντισταθούν, θα αγωνιστούν προκειμένου να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας της κοινωνίας, ένα ευρύ μέτωπο αλληλεγγύης.

Το κρίσιμο ερώτημα, όμως, της κυβέρνησης είναι ποιος κυβερνάει τελικά αυτόν τον τόπο. Είναι κυρίαρχος ο λαός που αποφάσισε εγκρίνοντας προγράμματα πριν από δύο μήνες ή οι χρηματαγορές που θέλουν να επιβάλουν τη δική τους επιλογή με τρόπο που ξεπερνάει τη δημοκρατία;».