Skip to main content

Συμβολικός αποκλεισμός της Βασ. Όλγας από τυφλούς

Σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Βασ. Όλγας προχώρησαν για περίπου μιάμιση ώρα, νωρίτερα, τρόφιμοι και εργαζόμενοι της Σχολής Τυφλών διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή.
Σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Βασ. Όλγας προχώρησαν χθες για περίπου μιάμιση ώρα, τρόφιμοι και εργαζόμενοι της Σχολής Τυφλών διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή.

Άτομα με προβλήματα όρασης μαζί με τις οικογένειές τους, ανταποκρίθηκαν, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στο κάλεσμα της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Λουδοβίκος Μπράιγ» διεκδικώντας, μεταξύ των άλλων, τη μετατροπή του ιδρύματος σε δημόσιο φορέα, την άμεση εξόφληση του ελλείμματος και την εξασφάλιση του προνοιακού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα του ιδρύματος.

Από την πλευρά τους, εργαζόμενοι της Σχολής, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ζήτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί 9 μήνες, και την οριστική λύση για τη βιωσιμότητα του ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού η κίνηση των οχημάτων γινόταν από παρακαμπτήριους δρόμους.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν προς κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ζητώντας να συναντήσουν κυβερνητικά στελέχη, για να τους μεταφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή Τυφλών της πόλης.