Skip to main content

Συμφωνία συνεργασίας Ελλάδας-Ισπανίας για την «πράσινη» ενέργεια

Στενή συνεργασία στον τομέα της ανάπτυξης των ΑΠΕ θα έχουν οι δύο χώρες, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ιωάννη Μανιάτη και τον πρέσβη της Ισπανίας, Miguel Fuertes.
Στενή συνεργασία στον τομέα της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα έχουν Ελλάδα και Ισπανία, όπως επιβεβαίωσαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ιωάννης Μανιάτης, και ο πρέσβης της Ισπανίας, Miguel Fuertes, κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι, σε συνέχεια και των χθεσινών διαβουλεύσεων που είχαν οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών, κ.κ. Παπανδρέου και Θαπατέρο.

Ο κ. Μανιάτης τάχθηκε υπέρ μίας συγκροτημένης πολιτικής για την πράσινη ανάπτυξη, με επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις οποίες η Ισπανία έχει ήδη αναπτύξει τεχνογνωσία που η χώρα μας επιθυμεί να αξιοποιήσει.

Από μέρους του ο κ. Fuertes εξέφρασε την πλήρη διάθεση της Ισπανίας για ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας, κυρίως στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου η Ισπανία έχει καταστεί - και επιθυμεί να παραμείνει - πρωτοπόρος.

Ταύτιση απόψεων διαπιστώθηκε και στα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης. Η Ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να στηρίξει την Ισπανική Προεδρία στη διαμόρφωση των θέσεων της Ε.Ε για το κλίμα, με βάση τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις της Διάσκεψης.

Το ζήτημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο κρατών θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που αναμένεται να έχει ο υφυπουργός με τον Ισπανό υπουργό Ενέργειας, στο περιθώριο του Συμβουλίου των Υπουργών, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου.