Skip to main content

Συμφωνήθηκαν οι όροι δανεισμού της Ελλάδας

Στο 3,75% θα κυμανθεί το επιτόκιο ενδεχόμενου δανεισμού της Ελλάδας από τον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, βάσει της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικ
Σε συμφωνία για τους όρους μια πιθανής έκτακτης βοήθειας προς την Ελλάδα κατέληξαν οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως δήλωσε η πηγή, η οποία είναι προσκείμενη στις συζητήσεις, υπάρχει συμφωνία, ενώ ερωτηθείσα για το επιτόκιο των δανείων που ενδεχομένως θα χορηγηθούν στην Ελλάδα ανέφερε πως πρόκειται για πιστό αντίγραφο των όρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Για δάνεια διάρκειας έως τρία έτη, είναι το επιτόκιο SDR συν 300 μονάδες βάσης συν χρέωση υπηρεσιών 50 μονάδων βάσης», ανέφερε.

Το επιτόκιο SDR(ειδικά «τραβηχτικά» δικαιώματα) του ΔΝΤ διαμορφώνεται στο 0,26% και, ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος της χρηματοδότησης της Ελλάδας με τους παραπάνω όρους θα διαμορφωνόταν στο 3,76%.