Skip to main content

Συναγερμός και στις Βρυξέλλες από φόβο ντόμινο

Την ενεργοποίηση ενός φαινομένου ντόμινο, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα η έκρηξη του κόστους δανεισμού στην Ελλάδα να «περάσει» σύντομα στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία, φοβούνται τώρα οι
Την ενεργοποίηση ενός φαινομένου ντόμινο, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα η έκρηξη του κόστους δανεισμού στην Ελλάδα να «περάσει» σύντομα στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία, φοβούνται τώρα οι Βρυξέλλες. Για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, στην ΕΕ δείχνουν να αντιλαμβάνονται την αδυναμία τους να ελέγξουν τις καταστάσεις, οι οποίες δείχνουν να ξεφεύγουν από τα χέρια τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κυβερνήσεις όλου του ευρωπαϊκού νότου βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς το ελληνικό «πάρτι», με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τελειώνει και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια θα αναζητήσουν τα νέα θύματά τους, τα οποία θα είναι οι επόμενοι πιο αδύναμοι κρίκοι της αλυσίδας.

Σε περίπτωση που η Αθήνα ενεργοποιήσει το σχέδιο σωτηρίας τότε τα αποθεματικά κεφάλαια τα οποία θα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθούν για την ελληνική περίπτωση, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ότι ενδεχομένως να χρειασθεί να συγκεντρωθεί νέο αποθεματικό. Όμως, κατ’ αυτόν τον τρόπο η Ευρωζώνη μπαίνει σε έναν φαύλο κύκλο, από τον οποίο, όπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να βγει αζημίως. Σιγά - σιγά, αυτό το οποίο αρχίζει να γίνεται συνείδηση και στις Βρυξέλλες είναι το πώς θα βγει το σύστημα από αυτό το αδιέξοδο με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.