Skip to main content

Συναίνεση Παπουτσή-Μαρκόπουλου για Siemens

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων για την υπόθεση της Siemens, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των δύο μεγάλων κομμάτων εμφανίστηκαν από το βήμα της Βουλής συναινετικοί, ώστε να ριχτεί άπλετο φως και
Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων για την υπόθεση της Siemens, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των δύο μεγάλων κομμάτων εμφανίστηκαν από το βήμα της Βουλής συναινετικοί στην κοινή προσπάθεια που πρέπει, όπως είπαν, να καταβληθεί από όλους, ώστε να ριχτεί άπλετο φως και να υπάρξει η πλήρης διαλεύκανσή της.

Τόσο ο Χρήστος Παπουτσής όσο και ο Κώστας Μαρκόπουλος, επικρότησαν τις χθεσινές ομόφωνες αποφάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει συντεταγμένη αντίδραση της πολιτείας, ώστε να βγουν στο φως όλα τα στοιχεία, για τα οποία υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα και να καταλογιστούν ευθύνες στους πραγματικούς ένοχους.

Ταυτόχρονα ζήτησαν να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλους, σε ό,τι αφορά στα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και να μην παγιδευτούν σε εντυπωσιασμούς.

Ο Χ. Παπουτσής μίλησε για άνεμο αισιοδοξίας και σύμπνοιας των κομμάτων, για να φωτιστούν όλες οι πτυχές της μεγάλης αυτής υπόθεσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρωτοστατεί στην πλήρη διερεύνησή της και επιμένει, ακόμα και αν ματώσουμε, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να δοθεί απάντηση, σε αυτούς που προιονίζουν το κέντρο της δημοκρατίας.

«Επιτέλους μπήκε το νερό στο αυλάκι. Τα πολιτικά συμπεράσματα που θα βγούνε από την έρευνα της υπόθεσης αυτής θα θωρακίσουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι όλοι έχουν υποχρέωση να δείξουν αυτοσυγκράτηση στις πληροφορίες, για να μην παγιδευτούν σε αδιέξοδους εντυπωσιασμούς που δεν οδηγούν στον εντοπισμό των πραγματικών ενόχων.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Παπουτσής κάλεσε το ΛΑΟΣ να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό στην Εξεταστική Επιτροπή για να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης Ζήμενς.

Από την πλευρά του ο Κ. Μαρκόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο προς την κατεύθυνση της ΕΕ όσο και της γερμανικής κυβέρνησης, ώστε η «Ζήμενς να πιεστεί να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τα στοιχεία που υπάρχουν».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η αναζήτηση όλη της αλήθειας δεν μπορεί να προχωρήσει, αν παγιδευτεί σε επικοινωνιακά παιχνίδια.

«Τα ΜΜΕ πρέπει να κρατήσουν την ουσία. Να πετάξουν τις οικοσυσκευές. Η αλήθεια βρίσκεται στο 99% και στα μεγάλα και όχι στο 1% που βρήκαμε μέχρι σήμερα Πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε να βρούμε τα υπόλοιπα 99%. Ψάχνουμε το βηματισμό της νέας μεταπολίτευσης, στα πλαίσια μιας αταλάντευσης διαφανούς λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και αυτές είναι εξετάσεις για όλους μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ Μαρκόπουλος.