Skip to main content

Συναντήσεις Παπούλια ενόψει της Προεδρικής Εκλογής

Σειρά επαφών θα έχει σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας με Σαμαρά, Δήμα, Προβόπουλο και Τσίπρα.
Σειρά επαφών θα έχει σήμερα, Παρασκευή, στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας.

Συγκεκριμένα, στις 12:30 συναντάται με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, μία ώρα μετά θα δεχθεί τον απερχόμενο επίτροπο στην ΕΕ για το Περιβάλλον Σταύρο Δήμα, στις 2 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο και στις 3 το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Οι συναντήσεις γίνονται λίγες ημέρες πριν την επανεκλογή του κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ ειδικά η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα θα διεξαχθεί ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι κατά την ψηφοφορία της 3ης Φεβρουαρίου θα ψηφίσει «παρών».

Στη σημερινή συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να του αναφέρει τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και, παράλληλα, αναμένεται να τον ενημερώσει για την περιοδεία που πραγματοποίησε στα μπλόκα των αγροτών.

Παρών (λευκό) στην ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, δήλωσε ότι θα ψηφίσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Όπως τονίζει με ανακοίνωσή του, η τοποθέτηση αυτή δεν έχει σχέση με το πρόσωπο του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά με το πολιτικό σύστημα και τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτό.