Skip to main content

Συνάντηση αγροτών στον Προμαχώνα για την πορεία των κινητοποιήσεων

Συναντώνται αυτή την ώρα εκπρόσωποι αγροτών από μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας στον Προμαχώνα Σερρών, σε μια προσπάθειά τους να συμφωνήσουν σε κοινή γραμμή πλεύσης.
Συναντώνται αυτή την ώρα εκπρόσωποι αγροτών από μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας στον Προμαχώνα Σερρών, σε μια προσπάθειά τους να συμφωνήσουν σε κοινή γραμμή πλεύσης. Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

«Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία για να υπάρχει ενιαίο μέτωπο στις διεκδικήσεις», είπε ο κ. Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο του Προμαχώνα, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι αγρότες θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Στο νομό Θεσσαλονίκης οι αγρότες έκλεισαν τους κόμβους Μαλγάρων από τις 12 μέχρι τις 13.00, Πράσινων Φαναριών, από τις 13.30 έως και τις 14.00, ενώ από τις 12.30 παραμένει κλειστός ο κόμβος της Νέας Χαλκηδόνας.

Το τελωνείο Προμαχώνα άνοιξε από τις 15.00 μόνο για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, ενώ οι αγρότες έκλεισαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι και τη σιδηροδρομική γραμμή, διακόπτοντας την κίνηση των αμαξοστοιχιών προς και από τη Βουλγαρία.

Αναβλήθηκαν τα επιβατικά δρομολόγια του ΟΣΕ, από τη Θεσσαλονίκη για τη Σόφια, που θα αναχωρούσε σήμερα στις 17.36, και από τη Σόφια για τη Θεσσαλονίκη, στις 17.05, λόγω της κατάληψης της σιδηροδρομικής γραμμής του Προμαχώνα από τους αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Τα τελωνεία Δοϊράνης και Ευζώνων έκλεισαν από τις 12.20 μέχρι τις 15.30, ενώ από τις 11.00 μέχρι τις 14.30 οι αγρότες διέκοψαν την κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών, στο ύψος του Στρυμονικού.

Εξάλλου, κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός, στα Κερδύλλια και στη Χρυσούπολη, ενώ στη Δυτική Μακεδονία οι αγρότες διακόπτουν κατά διαστήματα την κυκλοφορία στον ανατολικό κόμβο των Γρεβενών στην Εγνατία οδό, στο Βογατσικό Καστοριάς, στο 40ό χιλιόμετρο του δρόμου Φλώρινας - Κοζάνης και στον κόμβο Κρυσταλλοπηγής.