Skip to main content

Συνάντηση Δ. Δρούτσα με το Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών

Γεύμα εργασίας έχει αυτή την ώρα με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλάντιμιρ Τίτοφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.
Γεύμα εργασίας έχει αυτή την ώρα με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής
Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Τίτοφ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Στη συνάντηση που προηγήθηκε, συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων, η συμμετοχή της Ρωσίας στις δραστηριότητας του ΟΣΕΠ, ζητήματα συνεργασίας σε θέματα του ΟΑΣΕ, θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως το Κυπριακό, η ονομασία της πΓΔΜ, οι εξελίξεις και η ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων, καθώς και θέματα ενεργειακής συνεργασίας.

Ο κ. Δρούτσας αναφέρθηκε στις κοινές αξίες ιστορίας και πολιτισμού, που μοιράζεται η Ελλάδα με τη Ρωσία και σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους εξέφρασε την προσδοκία ότι θα υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων αυτών.

Ο Ρώσος αξιωματούχος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι είναι «πολύ σημαντική η στενή συνεργασία που έχει η Ρωσία με την Ελλάδα σε όλους του τομείς», συνεργασία μάλιστα που πρόκειται να κορυφωθεί με τη συμμετοχή στην υπουργική Διάσκεψη του ΟΑΣΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου, του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Ελλάδα θέλει να αναπτύξει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης μέσω εναλλακτικών οδεύσεων αγωγών και πηγών προμήθειας πετρελαίου και φυσικού αερίου», είχε αναφέρει νωρίτερα στην τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αναφερόμενος στα μεγάλα «πρότζεκτ», όπως ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο αγωγός φυσικού αερίου ITGI Southstream, καθώς και η διασύνδεση του δικτύου φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας με την αντίστροφη όδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ