Skip to main content

Συνάντηση Διαμαντοπούλου με Αρχιεπίσκοπο

Περισσότερο από μία ώρα συζητούσαν την Τετάρτη ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών,Ιερώνυμος, και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στην Αρχιεπισκοπή, σε θερμό κλίμα.
Περισσότερο από μία ώρα συζητούσαν την Τετάρτη ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στην Αρχιεπισκοπή, σε θερμό κλίμα.

Τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν μεταξύ άλλων η Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, η δια βίου μάθηση των κληρικών κ.α.

Στο τέλος της συνάντησης η Άννα Διαμαντοπούλου απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την επιπλέον φορολόγηση της Εκκλησίας σε σχέση με πέρυσι, αλλά και τα όσα είχαν πει ορισμένοι κληρικοί περί αιφνιδιασμού της Εκκλησίας μία ημέρα μετά τη συνάντηση πρωθυπουργού - αρχιεπισκόπου πριν από λίγες ημέρες.

 «Ο κ. πρωθυπουργός εξαρχής», είπε η κυρία Διαμαντοπούλου, «επεσήμανε και έθεσε με μεγάλη ένταση την ανάγκη ενός ειλικρινούς και σε βάθος διαλόγου με την Εκκλησία. Αυτό σημαίνει ότι είναι πρόθεση και του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την οικονομία και για τη χώρα, η Εκκλησία της Ελλάδας όπως -έτσι και αλλιώς- το έχει δηλώσει να συνεισφέρει όπως και οι άλλοι Έλληνες, αλλά με δικαιοσύνη. Δηλαδή ούτε με δυσμενή μεταχείριση ούτε με ευμενή. Νομίζω ότι αυτή είναι η βάση αρχής ενός διαλόγου μέσω του οποίου θα επιλυθούν και αυτό και όλα τα ζητήματα. Πάνω από όλα υπάρχει η θέληση, η ειλικρίνεια και ο σεβασμός για να λυθούν όλα αυτά. Δεν υπάρχει ακόμα καμία νομοθέτηση. Υπάρχει μόνο η θέση της κυβέρνησης για τις βασικές αρχές».

Ο Ιερώνυμος είπε σχετικά: «Κοιτάξτε, στο θέμα της ειλικρινούς συνεργασίας θα ήθελα να βάλω ένα ερωτηματικό διότι δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι ο κύριος πρωθυπουργός το απέκρυψε αυτό το θέμα. Φαίνεται ότι κάπως διαφορετικά εκτιμήθηκαν τα πράγματα. Πιστεύω ότι η θέση του πρωθυπουργού που ετέθη τότε στη συζήτησή μας, να γίνουν επιτροπές, θα υλοποιηθεί. Αλλά αυτό είναι κάτι γενικότερο».

Τόσο ο Ιερώνυμος όσο και η Άννα Διαμαντοπούλου εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για τη συζήτηση που είχαν και το κλίμα μέσα στο οποίο συζητήθηκαν όλα τα θέματα.

Η υπουργός, όμως, απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικές με την κατάργηση της βάσης του «10» από τις προσεχείς Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ιδιαίτερα τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ θα τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Βρισκόμαστε σε μια φάση ανάλυσης των δεδομένων, ώστε η ρύθμιση να μην είναι αποσπασματική, να μη δημιουργήσει αναστάτωση και να είναι προς όφελος κυρίως των μαθητών, αλλά και των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ».


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ