Skip to main content

Συνάντηση δημάρχου Συκεών με μετανάστες

Συνάντηση με τους μετανάστες που φοιτούν στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του δήμου Συκεών θα έχουν ο δήμαρχος Συκεών, κ. Σίμος Δανιηλίδης, και μέλη της δημοτικής αρχής.
Συνάντηση με τους μετανάστεςπου φοιτούν στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του δήμου Συκεών θα έχουν στις 7.30 σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, και μέλη της δημοτικής αρχής.

Το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας είναι μια συνεργασία του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής και της Δημοτικής Επιχείρησης Συκεών με την Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Τοπικού Συμβουλίου Μεταναστών Συκεών.

Τα μαθήματα άρχισαν τον Οκτώβριο, θα διαρκέσουν συνολικά 6 μήνες και πραγματοποιούνται από εκπαιδευτικούς εξειδικευμένους στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε οικονομικούς μετανάστες, ενώ παρέχονται δωρεάν σε κατοίκους του δήμου Συκεών.

Λειτουργούν τμήματα αρχάριων και προχωρημένων και φιλοξενούνται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (αυλόγυρος δημαρχείου) κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 6 έως τις 7.30 το απόγευμα το ένα τμήμα και από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ το δεύτερο.

Η λειτουργία του σχολείου ελληνικής γλώσσας εντάσσεται στο πλαίσιο της στοχευμένης προσπάθειας της δημοτικής αρχής Συκεών για την ομαλή κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Όπως τονίζουν ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημήτρης Απατσίδης, «Από τους πρώτους φορείς στη χώρα λειτουργήσαμε Γραφείο Αλλοδαπών, που εξυπηρετεί τους πολίτες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Συστήσαμε το Τοπικό Συμβούλιο Μεταναστών, που έχει ως έργο του την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων των μεταναστών σε τοπικό επίπεδο, καθώς και τη λήψη μέτρων για την ενεργό συμμετοχή τους στην τοπική κοινωνία. Επιπλέον, μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού εκατοντάδες άνεργοι μετανάστες έχουν βρει θέσεις απασχόλησης, έχουν λάβει κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και νομική πληροφόρηση».