Skip to main content

Συνάντηση Δρούτσα με Έλληνες επιχειρηματίες στο Βελιγράδι

Με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία συναντήθηκε στο Βελιγράδι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ.Δρούτσας.
Με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία συναντήθηκε στο Βελιγράδι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε ότι οι ελληνικές επενδύσεις αποτελούν σημαντικό παράγοντα της σερβικής οικονομίας και ότι υπάρχουν περιθώρια ενδυνάμωσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες ενημέρωσαν τον κ. Δρούτσα για συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη Σερβία.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις ελληνικές επενδύσεις και θα μεταφέρει τα προβλήματα τους στις συνομιλίες που θα έχει με τη σερβική ηγεσία.

Ο κ. Δρούτσας θα γίνει δεκτός στο προεδρικό μέγαρο από τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, ενώ αύριο το πρωί θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γιέρεμιτς και θα επισκεφτεί τον Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίο.

Αύριο το μεσημέρι ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για την Πρίστινα όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοσόβου Φατμίρ Σεϊντίου και τον πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι.