Skip to main content

Συνάντηση Δρούτσα με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Δρούτσας δέχθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Δρούτσας δέχθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου, με τον οποίο συζήτησαν διεθνή και περιφερειακά θέματα.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της απόφασης η οποία ανακοινώθηκε από τους υπουργούς Αχμέτ Νταβούτογλου και Δ. Δρούτσα στην Άγκυρα στις 8 Απριλίου, για τη συνέχιση τακτικών διαβουλεύσεων ανάμεσα στους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας. Στόχος των δύο αντιπροσωπειών, με επικεφαλής τους Φεριντούν Σινιρλίογλου και Ιωάννη Αλέξιο Ζέπο, είναι ο συντονισμός των επαφών και η συστηματική ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος διπλωμάτης είναι ταυτόχρονα επικεφαλής και της διαπραγματευτικής ομάδας της χώρας του με αντικείμενο τις λεγόμενες Διερευνητικές Επαφές. Αντικείμενο των Διερευνητικών είναι η επίλυση του προβλήματος της υφαλοκρηπίδας και από ελληνικής πλευράς επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας είναι ο πρώην πρέσβης κ. Παύλος Αποστολίδης.

Αρμόδιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι στο πλαίσιο της αναθέρμανσης της διαδικασίας των Διερευνητικών αναμένεται ότι οι διπλωματικές αντιπροσωπείες θα συναντηθούν στις αρχές Μαΐου και συγκεκριμένα πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Τέλος, αναμένεται να φθάσει αύριο στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, για να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο του Εκόνομιστ.