Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ- ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Μακρά συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε την Τετάρτη ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Μακρά συνάντηση με τον Οικουμενικό, Πατριάρχη Βαρθολομαίο, είχε την Τετάρτη ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών-μελών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP).

«Είναι πάντα ιδιαίτερη χαρά και τιμή η επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όμως η σημερινή συνάντηση είχε ένα πολύ ουσιαστικό περιεχόμενο, είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τη συνεργασία που μπορούμε να έχουμε με τον Παναγιότατο στα θέματα πολιτισμού, αλλά και σε θέματα τουρισμού, όπως επίσης και για τη δουλειά για την οποία γίνεται σε σχέση με την ελληνοτουρκική προσέγγιση και τις σχέσεις μας με τη χώρα εδώ», είπε ο κ. Γερουλάνος.

«Σήμερα είναι η μέρα της Ελλάδος», τόνισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδεχόμενος τον κ. Γερουλάνο και πρόσθεσε: «Εκτός από εσάς θα επισκεφτούν σήμερα το Φανάρι και ο κ. Σπύρος Κουβέλης, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και αργά το απόγευμα ο Μακαριότατος Αθηνών κ. Ιερώνυμος».

Ο κ. Γερουλάνος θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό μου Ερτουγρούλ Γκιουνάι και θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας σε θέματα που αφορούν στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Είναι η πρώτη συμφωνία που υπογράφεται μετά τις 20 συμφωνίες που υπογράφτηκαν στην Αθήνα και έχει ιδιαίτερη ουσία και συμβολισμό το γεγονός ότι είναι η πρώτη μετά τις 20 συμφωνίες που αφορά τον πολιτισμό και τις σχέσεις των δύο κρατών στις συνεργασίες που μπορεί να έχουν για την προώθηση του πολιτισμού και την προστασία του», είπε ο Έλληνας υπουργός.

Στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και συνεργάτες του υπουργού.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ