Skip to main content

Συνάντηση Κακλαμάνη-Ραγκούση για συμβασιούχους

Το υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου για τις προσλήψεις στον Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα συζητήθηκε σήμερα στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακ
Το υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου για τις προσλήψεις στον Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα συζητήθηκε σήμερα στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνης με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση.

Ο κ. Κακλαμάνης, μετά τη συνάντηση δήλωσε πως σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο ορισμένα πράγματα διευκρινίστηκαν και έγιναν αποδεκτά, ορισμένα έμειναν προς διευκρίνιση και πριν περάσει από την Επιτροπή θα δοθούν απαντήσεις και σε ένα δύο σημεία στα οποία οι δύο πλευρές έχουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ θα συνεδριάσει για την τελική τοποθέτησή της στο νομοσχέδιο.

Ως προς τους συμβασιούχους - είπε ο κ. Κακλαμάνης- διευκρινίστηκε ότι οι εγκρίσεις πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, είτε αφορούν συμβάσεις έργου είτε ορισμένου χρόνου, είτε μόνιμες, θα προχωρήσουν κανονικά, δηλαδή, με το υφιστάμενο σήμερα καθεστώς.

Διευκρινίστηκε, επίσης, ότι εφόσον υπάρχουν οργανικές θέσεις κενές πλην των εξαιρουμένων από το παρόν νομοσχέδιο π.χ. διοικητικές, αυτές θα μπορούν να καλυφθούν μέχρι τέλους του 2011 και με συμβάσεις μίσθωσης έργου μετά από έλεγχο του ΑΣΕΠ και διαδικασίες αντικειμενικής επιλογής που θα εφαρμόζονται από τον κάθε ΟΤΑ. Ωστόσο, η πρόταση της ΚΕΔΚΕ ήταν να ισχύσει αναλλοίωτο το υπάρχον καθεστώς. Η μοριοδότηση σε ό,τι αφορά την εντοπιότητα, διευκρινίστηκε ότι εξακολουθεί να ισχύει. Από την πλευρά της ΚΕΔΚΕ ζητήθηκε να υπάρχει επιπλέον μοριοδότηση για εμπειρία στον οικείο ΟΤΑ που υπάρχει προϋπηρεσία.

Αναφορικά με τη διάταξη για το προσωπικό των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δε σημαίνει εξομοίωση ωραρίου με το εκπαιδευτικό προσωπικό των εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα ακολουθούν το ωράριο και την εργασιακή σχέση του οικείου φορέα (παιδικοί ή Βρεφονηπιακοί Σταθμοί).