Skip to main content

Συνάντηση Κατσέλη με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και το προεδρείο της Ένωσης συμφώνησαν στη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας με στόχο τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ασφαλιστικής αγοράς.

Στη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα συζητήσει και θα επεξεργαστεί θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ασφαλιστικής αγοράς (π.χ. σωστά τιμολογημένες υπηρεσίες) συμφώνησαν τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κυρία Λούκα Κατσέλη, και το γενικό γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκο.

Κατά τη συνάντηση, όπως επισημάνθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, συζητήθηκε το σχέδιο νόμου που πρόκειται να αναρτηθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση, με το οποίο ενισχύονται οι κανόνες ενημέρωσης και διαφάνειας στην προώθηση και παροχή των ασφαλιστικών υπηρεσιών, με σκοπό την προστασία των ασφαλισμένων και την ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας της ιδιωτικής ασφάλισης.

Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με το θεσμό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης ως δεύτερος πυλώνας στο χώρο της ασφάλισης.