Skip to main content

Συνάντηση Παναγόπουλου με Μπαρόζο

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και με τον Επίτροπο Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Άντορ, είχε απόψε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

 Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και με τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Άντορ, είχε απόψε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Μπαρόζο, ο οποίος σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους αναγνώρισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε στο σκληρό πακέτο μέτρων που επέβαλλαν οι δανειστές στη χώρα μας και εξέφρασε την άποψη ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν προσφέρουν καμιά προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας, ενώ τόνισε το γεγονός ότι η τρόικα δεν έλαβε υπόψη της τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, που αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Αυτή την ώρα ο κ. Παναγόπουλος συναντάται με τη γενική γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) Μπερναντέτ Σεγκόλ, ενώ αύριο αντιπροσωπεία των ευρωπαϊκών συνδικάτων θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Οι επαφές της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων θα ολοκληρωθούν με συνάντηση της ΣΕΣ με ηγέτες πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα έχει προσωπική συνάντηση με τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χανς Σβόμποντα.