Skip to main content

Συνάντηση Παπανδρέου - Μεντβέντεφ

Στην περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας συμφώνησαν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη διάρκεια συνάντησης στη Μόσχα.
Στην περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας συμφώνησαν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με τον Ρώσο πρόεδρο, Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη διάρκεια συνάντησης στη Μόσχα. Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος επισκέπτεται τη ρωσική πρωτεύουσα, διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Μεντβέντεφ εξέφρασε την ευχή να υπάρξει πιο στενή συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κ. Παπανδρέου.

Τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στο ρώσο πρόεδρο συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, και ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθεί με το ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στην πρόσκληση του οποίου ανταποκρίθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός και επισκέπτεται τη Μόσχα.

Το πρωί ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ρωσικής Δούμας, Μπόρις Κρισλόφ, και τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Σεργκέϊ Μιρόνοφ.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ συναντήθηκε αργότερα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ. Στην αρχή της συνομιλίας τους ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Μόλις συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο συνέστησα να ζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή την Παγκόσμια Τράπεζα». Απαντώντας ο κ. Ζέλικ δήλωσε: «Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιος θα ζητήσει βοήθεια».