Skip to main content

Συνάντηση Παπούλια με τον Δρούτσα

Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Δρούτσας ενημέρωσε τον Πρόεδρο «για τους στόχους και τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρ
Στην πρώτη επίσημη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο κ. Δρούτσας ενημέρωσε τον Πρόεδρο «για τους στόχους και τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική» και τόνισε ότι θα αναζητά πάντα τη συμβουλή του και οι συναντήσεις τους θα είναι «πολύ-πολύ συχνές».

Υποδεχόμενος τον κ. Δρούτσα, ο κ. Παπούλιας τον ρώτησε για την επίσκεψή του στο Βερολίνο και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απάντησε:

«Είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε πάλι αυτό που πιστεύουμε βαθιά: ότι δυστυχώς ακόμη και σήμερα στην Ενωμένη Ευρώπη, στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια, υπάρχουν τείχη. Αναφερόμαστε βεβαίως στην Κύπρο. Και το είπαμε με δυνατή φωνή, κύριε Πρόεδρε».

«Το άκουσα και εγώ», είπε ο Πρόεδρος, ενώ ο κ. Δρούτσας πρόσθεσε εμφατικά «Δεν πρέπει να το ξεχνούμε. Είναι έκκληση προς όλους αυτό το τείχος επιτέλους να γκρεμιστεί. Αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα για μας».

Τονίζοντας ότι ήταν «τιμή» η πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «είναι γνωστή προς όλους η προσήλωση και το μεγάλο ενδιαφέρον του κ. Παπούλια για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής», καθώς και η πείρα του, η οποία «είναι πολύ σημαντική για μένα».

«Θέλω πάντα να αναζητώ», κατέληξε, «και τη δική του συμβουλή και γι΄ αυτό το λόγο είμαι σίγουρος ότι οι συναντήσεις μας θα είναι πολύ-πολύ συχνές».