Skip to main content

Συνάντηση Σαμαρά-Κακλαμάνη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο «Καλλικράτης» και η γενικότερη στρατηγική της ΝΔ στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ με τον επικεφαλής της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλ
Συνάντηση είχαν σήμερα ο προέδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με τον επικεφαλής της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη. Ο «Καλλικράτης» και η γενικότερη στρατηγική της ΝΔ στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησής τους.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πάει καλά το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι η θεσμική κατοχύρωση των ΟΤΑ, η μεταφορά ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, η οικονομική ενίσχυση και αντικειμενικά κριτήρια για τις συνενώσεις.

Σε ερώτηση για το αν συζήτησε με τον Αντώνη Σαμαρά τα σχετικά με τη δική του υποψηφιότητα, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι η συνάντηση είχε άλλο αντικείμενο και ότι για το θέμα αυτό έχει απαντήσει, εννοώντας ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων.

Ερωτηθείς για το κλίμα στη συνάντηση καθώς ήταν απέναντι στον κ. Σαμαρά κατά την εκλογή προέδρου του κόμματος, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε χαμογελώντας «δεν βλέπετε το πρόσωπό μου;»

Αργότερα μιλώντας στον ραδιοσταθμό BHMA Fm, ο κ. Κακλαμάνης ρωτήθηκε για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δώσαμε τα χέρια τρεις φορές».