Skip to main content

Συνάντηση των προέδρων Κολομβίας και Βενεζουέλας

Οι πρόεδροι της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, και της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, θα συναντηθούν την Τρίτη για συνομιλίες, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η διπλωματική κρίση και να αποκατασταθούν
Οι πρόεδροι της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, και της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, θα συναντηθούν την Τρίτη για συνομιλίες, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η διπλωματική κρίση και να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Η συνάντηση θα γίνει στην Κολομβία, όπως ανακοίνωσε από την Μπογκοτά η υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας, Μαρία Ανχέλα Ολγκουίν.

«Ο πρόεδρος Σάντος (...) ελπίζει να υπάρχει ένας ειλικρινής και απευθείας διάλογος με τη Βενεζουέλα», είπε η υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό της της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Σήμερα «είχαμε έναν ειλικρινή και απευθείας διάλογο με στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων» των δύο χωρών. «Το δεύτερο βήμα θα γίνει από τους προέδρους την Τρίτη στη συνάντηση που θα γίνει στην Κολομβία», πρόσθεσε.

«Ευτυχής» ο Τσάβες

«Ευτυχής» δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, για τη συνάντηση.

«Σήμερα θα κοιμηθώ ευτυχισμένος», είπε ο Τσάβες λίγο μετά την ανακοίνωση της συνάντησης από την υπουργό Εξωτερικών της Κολομβίας, Μαρία Ανχέλα Ολγκουίν.

«Θα εργαστούμε σκληρά για τη συνάντηση της Τρίτης (...) Θα ξεκινήσουμε μια νέα σχέση για το καλό των δύο χωρών», πρόσθεσε ο Τσάβες.

Η ακριβής τοποθεσία της συνάντησης δεν έχει ακόμη καθοριστεί.