Skip to main content

Συνάντηση του προέδρου του ΣΑΕ με τον Μ. Μπόλαρη

Με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Μπόλαρη, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Στ. Ταμβάκης.
Με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκο Μπόλαρη, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Στέφανος Ταμβάκης, σε συνέχεια της συνεργασίας που είχε με το Προεδρείο του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στη συνάντηση ο κ. Ταμβάκης ενημέρωσε για την πρόταση που πρόκειται να καταθέσει το ΣΑΕ για το πρόγραμμα «Κιβωτός του Ελληνισμού», προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ψηφιακής Σύγκλισης.

Από την πλευρά του ο κ. Μπόλαρης επανέλαβε τη στήριξή του στο πρόγραμμα αυτό και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει για την υλοποίησή του, ενώ συνεχάρη τον κ. Ταμβάκη για το έργο του ΣΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Κιβωτός του Ελληνισμού» θα λειτουργήσει στα γραφεία του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό διαδραστικό μουσείο, υψηλής τεχνολογίας και λειτουργικότητας, που με την υλοποιήσή του θα συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή της ιστορίας του Ελληνισμού της Διασποράς, της μετανάστευσης και αποδημίας των Ελλήνων στα πέρατα της οικουμένης, της προσφοράς του ελληνικού στοιχείου στις χώρες υποδοχής και προς τη μητέρα πατρίδα.