Skip to main content

Συνάντηση υπουργών Οικονομικών με τραπεζίτες στο Νταβός

Πολλοί υπουργοί Οικονομικών, κεντρικοί και ιδιωτικοί τραπεζίτες συσκέφθηκαν κεκλεισμένων των θυρών σήμερα στο Νταβός, για να συζητήσουν τις κανονιστικές ρυθμίσεις του οικονομικού τομέα που πολλές κυβε
Πολλοί υπουργοί Οικονομικών, κεντρικοί και ιδιωτικοί τραπεζίτες συσκέφθηκαν κεκλεισμένων των θυρών σήμερα στο Νταβός, για να συζητήσουν τις κανονιστικές ρυθμίσεις του οικονομικού τομέα που πολλές κυβερνήσεις σκέφτονται να προωθήσουν, δήλωσε μία γαλλική κυβερνητική πηγή.

Αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Κίνα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλες μεγάλες οικονομίες --μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ και ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν-- πήραν μέρος στη συζήτηση με τραπεζίτες από την Deutsche Bank, την JP Morgan, την HSBC, την Chase, την Bank of America και άλλες σημαντικές τράπεζες.

Η συνάντηση επέτρεψε «την ανταλλαγή απόψεων», χωρίς όμως να προκύψουν αποφάσεις, δήλωσε η ίδια πηγή, ενώ μετά το πέρας της δεν εκδόθηκε ανακοίνωση Τύπου.

Ο Μπάρνεϊ Φρανκ,επικεφαλής της Επτροπής Οικονομικών του αμερικανικού Κογκρέσου, που συμμετείχε στη συνάντηση, δήλωσε ότι οι ιδιωτικοί τραπεζίτες κατανοούν την ανάγκη για την επιβολή κανονιστικών ρυθμίσεων. «Θα υπάρξουν κανονιστικές ρυθμίσεις. Το καταλαβαίνουν αυτό. Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για τον τρόπο που θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος», δήλωσε ο Φρανκ. «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σίγουρα θα προωθήσει κανονιστικές ρυθμίσεις σκληρές και λογικές», πρόσθεσε. Για το θέμα των ιδιωτικών τραπεζιτών σημείωσε: «δεν θα αποφασίσουν εκείνοι αν θα το κάνουμε (να επιβάλουμε κανονιστικές ρυθμίσεις) ή όχι».