Skip to main content

Συνδέεται αεροπορικώς ο Βόλος με τη Θεσσαλονίκη

Αεροπορική σύνδεση του Βόλου με τη Θεσσαλονίκη τέσσερις φορές την εβδομάδα με τα υδροπλάνα της ArGo Airways. Τα υδροπλάνα συρρικνώνουν τις χιλιομετρικές αποστάσεις, καθώς το ταξίδι Βόλος-Θεσσαλονίκη θ
Στις 10.40 σήμερα το πρωί θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για πρώτη φορά το υδροπλάνο της εταιρίας ArGo Airways, που θα συνδέει τέσσερις φορές την εβδομάδα το Βόλο με τη Θεσσαλονίκη. Τα υδροπλάνα συρρικνώνουν τις χιλιομετρικές αποστάσεις, καθώς το ταξίδι Βόλος-Θεσσαλονίκη θα είναι πλέον υπόθεση 50 λεπτών.

Εξάλλου, το ερχόμενο Σάββατο ανοίγει η αεροπορική γραμμή από Σκιάθο για Θεσσαλονίκη, ενώ στις 19 Ιανουαρίου η ArGo Airways ανοίγει αυλαία από Βόλο για Αθήνα.

«Όπως ήταν προγραμματισμένο από το πλάνο της εταιρίας, αρχίσαμε από ταδρομολόγια για Σκιάθο. Συνεχίσαμε με Θεσσαλονίκη και Αθήνα και μέσα στο2010 ελπίζουμε να συνδέσουμε τη Σκόπελο και την Αλόννησο με τον Βόλο.Το κοινό χρειάζεται τέτοιες συνδέσεις και θα προσπαθήσουμε ναανταποκριθούμε», αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος της ArGo Airways, Κωνσταντίνος Παναγιώτου.

Η εταιρία στην προσπάθειά της να συνδέσει αεροπορικώς τα νησιά και την επαρχία με τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αρχίζει τις πτήσεις με ένα αεροσκάφος DeHavilland (DHC-3T) αμφίβιο 9 ατόμων, με σκοπό την εύκολη μετακίνηση των κατοίκων, την εμπορική και τουριστική ανάπτυξη των περιοχών.

Προς και από τη Θεσσαλονίκη τα δρομολόγια θα γίνονται τέσσερις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή), ενώ δύο φορές εβδομαδιαίως (Σάββατο και Κυριακή) θα συνδέεται η Σκιάθος με το «Μακεδονία». Μία φορά την εβδομάδα (Τρίτη) το υδροπλάνο θα προσγειώνεται στο «Ελ. Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα, οι πτήσεις από το λιμάνι του Βόλου προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έχουν ως εξής:
- Βόλος-Θεσσαλονίκη, αναχώρηση 9.50 πμ, άφιξη 10.40 πμ, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή
- Θεσσαλονίκη-Βόλος τις ίδιες ημέρες αναχώρηση 11.30 πμ, άφιξη 12.20 μμ.

Στις 16 Ιανουαρίου συνδέεται η Σκιάθος με τη Θεσσαλονίκη:
- Σκιάθος-Θεσσαλονίκη, αναχώρηση 9 πμ, άφιξη 9.50 πμ κάθε Σάββατο και Κυριακή 
- Θεσσαλονίκη-Σκιάθος τις ίδιες ημέρες, αναχώρηση 3 μμ, άφιξη 3.30 μμ.

Στις 19 Ιανουαρίου για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης του Βόλου θα υπάρχει αεροπορική σύνδεση από το λιμάνι της πόλης προς το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» με δύο δρομολόγια κάθε Τρίτη:

- Βόλος-Αθήνα, αναχώρηση 7.30 πμ, άφιξη 8.20 πμ και το δεύτερο με αναχώρηση 2 μμ και άφιξη 3 μμ.
- Αθήνα-Βόλος, αναχώρηση 9.30 πμ, άφιξη 10.20 πμ και το δεύτερο αναχώρηση 4 μμ, άφιξη 5 μμ.

Το κόστος των εισιτηρίων για τη διαδρομή Βόλος-Θεσσαλονίκη και Σκιάθος-Θεσσαλονίκη θα είναι 95 ευρώ (χωρίς τους φόρους) και για τη διαδρομή Βόλος-Αθήνα 98 ευρώ (χωρίς τους φόρους).