Skip to main content

Συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ οι κουκουλοφόροι στο επίμαχο βίντεο

Συνδικαλιστές - εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ θεωρείται πως είναι τελικά οι κουκουλοφόροι που εμφανίζονται σε βίντεο να συνομιλούν με τα ΜΑΤ και στη συνέχεια να φυγαδεύονται προς το κτίριο της Βουλής.

Συνδικαλιστές - εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ θεωρείται πως είναι τελικά οι κουκουλοφόροι που εμφανίζονται σε βίντεο να συνομιλούν με τα ΜΑΤ και στη συνέχεια να φυγαδεύονται προς το κτίριο της Βουλής κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων. Ένας εξ αυτών φαίνεται να κρατά ρόπαλο.

Την εκδοχή αυτή για την ταυτότητα των κουκουλοφόρων επιβεβαίωσαν και συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, αποδοκιμάζοντας πάντως τις πρακτικές των εν λόγω ατόμων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ Μιχάλης Λιάγουρης, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε πως οι δύο από εκείνους που συνομιλούν με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ «είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με ανεξέλεγκτη, ακραία συμπεριφορά».

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΕΛ Απόστολος Κασιμέρης επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον κάποιοι εκ των πέντε είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι πέντε είχαν δεχθεί επίθεση αντιεξουσιαστών, κάποιοι είχαν τραυματιστεί και προσέγγισαν τους άνδρες των ΜΑΤ για προστασία.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ παράλληλα διατάχθηκε και η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Την ταυτότητα των κουκουλοφόρων βεβαιώνει και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με σχετική ανκοίνωσή του.

«Τα άτομα τα οποία εμφανίζονται στο βίντεο με πολιτική περιβολή είναι ιδιώτες, εργαζόμενοι της Ε.ΘΕ.Λ., οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι (28-06-2011) συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων. Ιδιώτες που αντελήφθησαν το περιστατικό αλλά και οι ίδιοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετέβη στο σημείο και αφού τους απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής (Όθωνος). Στο σημείο παρέμειναν επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν» αναφέρει.