Skip to main content

Συνεδρίασε η Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος

Το ενεργειακό μοντέλο της χώρας, η προστασία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ο οικολογικός ΓΟΚ, αλλά και ζητήματα για τα οποία δεν υπάρχει πλήρες νομοθετικό καθεστώς θα αποτελέσουν θέματα προτεραιότ
Το ενεργειακό μοντέλο της χώρας, η προστασία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ο οικολογικός Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός (ΓΟΚ), αλλά και ζητήματα για τα οποία δεν υπάρχει πλήρες νομοθετικό καθεστώς, όπως είναι η προστασία των λιμνών, ο θόρυβος, η ρύπανση των εσωτερικών χώρων, η προστασία και η διαχείριση των ορεινών όγκων, θα αποτελέσουν θέματα προτεραιότητας της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, η οποία ολοκλήρωσε πριν λίγο τη συνεδρίασή της.

Η Επιτροπή, η οποία ενέκρινε τον προγραμματισμό του έργου της με βάση την εισήγηση του προέδρου της, Κώστα Καρτάλη, αποφάσισε να οργανώσει το έργο της σε επτά θεματικούς κύκλους, οι οποίοι καθορίσθηκαν με γνώμονα τα ανοικτά περιβαλλοντικά ζητήματα, τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, τις προτεραιότητες της Ε.Ε., το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και το νομοθετικό έργο της Βουλής. Ετέθη ακόμη θέμα θεσμικής αναβάθμισης της Επιτροπής.

Επιπλέον, η Επιτροπή, σε ειδικές της συνεδριάσεις, θα εξετάσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και θα αποτιμήσει την πρόοδο στη δασική και αντιπυρική πολιτική ενόψει της επόμενης θερινής περιόδου. Παράλληλα, θα συνεχίσει τις στοχευμένες επισκέψεις σε περιοχές με έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις (Ν. Ηλείας, Πάρνηθα, Ασωπός, Κορώνεια, Πήλιο, κ.α.), ώστε να εξετάζονται σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ειδικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα.

πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ