Skip to main content

Συνεδρίαση για γερά νεύρα στο ΧΑ

Με κέρδη έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ξεπεράσει τις 1.600 μονάδες, αλλά ούτε και να ανεβάσει τον ισχνό τζίρο, που καταγράφει στις τελευταίες συνεδρίες.
Με κέρδη έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ξεφύγει από τις 1.500 μονάδες, αλλά ούτε και να ανεβάσει τον ισχνό τζίρο, που καταγράφει  στις τελευταίες συνεδρίες.

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν για γερά νεύρα, καθώς το ταμπλό άλλαζε συνεχώς χρώματα μέχρι να σταθεροποιηθεί στο πράσινο. Θετική ημέρα και για τις τράπεζες, που παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν ενδοσυνεδριακά, ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,85%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε  στις 1.595,1 μονάδες καταγράφοντας άνοδο +0,81%. Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 113,42 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,02%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,59% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,44%.

Από τους επιμέρους δεικτών τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τροφίμων (+2,18) και των Τραπεζών (+1,85%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Ασφαλειών (-4,53%) και των Τεχνολογιών (-1,88%).

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 83 σημείωσαν άνοδο, 76 παρουσίασαν πτώση, ενώ 148 παρέμειναν αμετάβλητες.