Skip to main content

Συνεδρίαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών αύριο

Αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό το αίτημα θα υποβάλλει σήμερα στον κ. Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν σε λίγη ώρα, στο Προεδρικό Μέγαρο, οι δύο άντρες. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι ότι από τη συνεδρίαση θα υπάρχουν απουσίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα προσανατολίζεται στο να μην πάει, εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή της στη λήψη των τελευταίων σκληρών μέτρων, που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Αμφίβολη, προς το παρόν, είναι η στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος, άλλωστε, στην αρχή της συζήτησης είχε ταχθεί υπέρ της ανάμειξης του ΔΝΤ στη διάσωση της οικονομίας. Αργότερα, βεβαίως, άλλαξε άποψη, όταν αντιλήφθηκε τι σημαίνει πρακτικά αυτή η ...ανάμειξη.