Skip to main content

Συνεδριάζει στη Λάρισα η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ

Η πρόοδος υλοποίησης του ΕΣΠΑ θα εξεταστεί στη 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013».
Παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρου Αρναουτάκη, και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Γιώργου Πετράκου, θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 27  Μαΐου η 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013».

Η περιφέρεια Θεσσαλίας θα φιλοξενήσει τα  μέλη της Επιτροπής με δικαίωμα ψήφου (νομάρχες, εκπρόσωποι ΤΕΔΚ, στελέχη Υπουργείων, εκπρόσωποι Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, εκπρόσωποι εργοδοτικών οργανώσεων, Επιμελητηρίων, ΓΣΕΕ,  ΑΔΕΔΥ, συλλόγων ξενοδόχων, εμπόρων, ΜΚΟ κ.α.) καθώς και τους εκπροσώπους περίπου 20 κοινοτικών και εθνικών υπηρεσιών και κοινωνικών, Μη Κυβερνητικών φορέων που συμμετέχουν στις εργασίες χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, η συνεδρίαση θα αρχίσει με ομιλία από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις των γγ των τριών περιφερειών:  Θεσσαλίας Κ. Γερακούδη που είναι και η πρόεδρος της Επιτροπής,  Στερεάς Ελλάδας Αικ. Διαμαντοπούλου και Ηπείρου Δ. Γεωργακοπούλου.

Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις σχετικά με την πρόοδο υλοποίησης του ΠΕΠ 2007-2013, ενώ θα παρουσιαστούν ειδικότερα θέματα όπως η Πληροφόρηση καιΔημοσιότητα του «ΕΠ Θεσσαλία-Ήπειρος-Στερεά Ελλάδα 2007-2013», η  Έκθεση Στρατηγικής Παρακολούθησης «ΕΠ Θεσσαλία-Ήπειρος-Στερεά Ελλάδα 2007-2013» έτους 2009, τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία JEREMIE, JESSICA, το κλείσιμο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων 2000 – 2006 κ.α.