Skip to main content

Συνέδριο για την ανάπτυξη της Ξάνθης με το βλέμμα στο 2020

Το δεύτερο Αναπτυξιακό Συνέδριο με θεματικές ενότητες που καλύπτουν όλο το φάσμα της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτισμικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης, διοργανώνει η Νομαρχία Ξάνθης.
Το δεύτερο Αναπτυξιακό Συνέδριο «Νομός Ξάνθης: Χάρτης Πορείας ως το 2020», με θεματικές ενότητες–συνεδρίες που καλύπτουν, κατά το δυνατόν, όλο το φάσμα της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτισμικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης, διοργανώνει, από τις 15 έως και τις 17 Ιανουαρίου, η νομαρχία Ξάνθης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός του συνεδρίου είναι η δημιουργία μιας «δεξαμενής» προτάσεων, ιδεών και στόχων, στην κατεύθυνση της πορείας ανάπτυξης της κοινωνίας και όλων των φορέων του νομού, ως το 2020.

Οι συνεδρίες αναφέρονται σε γενικές αναπτυξιακές στοχεύσεις, σε θέματα αγροτικής και λοιπής ανάπτυξης της υπαίθρου, στις υποδομές, την οικονομία, σε άλλες αναπτυξιακές παραμέτρους και την ανεργία, στο περιβάλλον και τη χωροταξία, στην επιχειρηματικότητα, τη βιομηχανία και τις ΜΜΕ, στον τουρισμό, στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην παιδεία, στην υγεία και στην πρόνοια.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο θα παραστούν εισηγητές από όλη την Ελλάδα, εξαιρετικοί επιστήμονες και ειδικοί, που  θα συμβάλλουν στην τριήμερη συνεδριακή διαβούλευση. Το Συνέδριο θα κλείσει με ειδική συνεδρία με θέμα «άλλες συνεδριακές ειδικές αναπτυξιακές προτάσεις» όπου και οι πολίτες μπορούν να καταθέσουν τεκμηριωμένες υλοποιήσιμες και εποικοδομητικές προτάσεις.