Skip to main content

Συνέδριο καινοτόμων εφαρμογών από το ΑΠΘ

To 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Στερεάς Κατάστασης και Επιστήμης Υλικών διοργανώνει το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.
Ομιλίες και εργασίες που αφορούν στη μελέτη υλικών τεχνολογίας που βρίσκουν εφαρμογές στην καθημερινή ζωή θα παρουσιαστούν στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Στερεάς Κατάστασης και Επιστήμης Υλικών.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών από τις 20 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2009.

Η εναρκτήρια ομιλία θα δοθεί από το Δρ. Eric Dooryhee, του Πανεπιστημίου CNRS της Γαλλίας και θα αφορά στη μελέτη αντικειμένων τέχνης και πολιτιστικής κληρονομιάς με ακτίνες Χ που παράγονται σε επιταχυντές ηλεκτρονίων.

Στη θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνονται νέες και καινοτόμες εξελίξεις σε βιομηχανικά υλικά, υλικά υψηλής τεχνολογίας, νανοϋλικά και συντήρηση έργων τέχνης.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν ομιλίες και εργασίες που αφορούν στη μελέτη υλικών τεχνολογίας που βρίσκουν εφαρμογές και στην καθημερινή ζωή όπως τρανζίστορ, laser και φωτοδίοδοι (LED), οθόνες υγρών κρυστάλλων, φωτοβολταϊκά, οπτικές ίνες, συσκευές μαγνητικής εγγραφής, αδρανοποιημένα εργοστασιακά απόβλητα, πλαστικά, βιοσυμβατά υλικά, ανοξείδωτα κράματα υλικά ανθεκτικά σε ακραίες συνθήκες, σύνθετα υλικά, αντικείμενα τέχνης και πολλά άλλα.

Ειδικότερα οι θεματικές περιοχές του Συνεδρίου είναι:

- Φωτονική και οπτοηλεκτρονική

- Δομικές, μηχανικές και οπτικές ιδιότητες της συμπυκνωμένης ύλης

- Ηλεκτρονικές ιδιότητες, ημιαγωγοί και διατάξεις

- Μαγνητισμός και υπεραγωγιμότητα

- Φυσική των επιφανειών και της νανοκλίμακας

- Ανομοιογενή υλικά, πολυμερή και βιοϋλικά

- Εφαρμογές σε αντικείμενα τέχνης και αρχαιολογικά υλικά