Skip to main content

Συνέδριο με θέμα «Διαπολιτισμικές Συναντήσεις στην Ελληνιστική Ανατολή»

Η ιστορική σημασία των κατακτήσεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την ιστορική διαδρομή ανάμεσα σε δύο κόσμους, τον Ελληνικό και τον Ασιατικό εξετάζονται στο Συνέδριο.
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO με Πρόεδρο την κ. Καίτη Τζιτζικώστα, σε συνεργασία με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην UNESCO με Πρέσβυ τον κ. Γεώργιο Αναστασόπουλο και τις Εθνικές Επιτροπές της Αιθιοπίας, της Ινδίας, του Ιράκ, του Ιράν, του Λιβάνου, του Ουζμπεκιστάν, του Πακιστάν και της Συρίας, διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαπολιτισμικές Συναντήσεις στην Ελληνιστική Ανατολή», υπό την αιγίδα της UNESCO, το οποίο θα διεξαχθεί στην έδρα της UNESCO, στο Παρίσι, από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ιστορική σημασία των κατακτήσεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την ιστορική διαδρομή ανάμεσα σε δύο κόσμους, τον Ελληνικό και τον Ασιατικό και οι νέες πολιτιστικές μορφές που δημιούργησε, εξετάζονται στο εν λόγω Συνέδριο με τη συνδρομή επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου συμμετέχουν διακεκριμένοι αρχαιολόγοι και ιστορικοί με επικεφαλής τον καθηγητή κ. P. Leriche, Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS).

Την έναρξη του Συμποσίου θα κηρύξουν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της UNESCO κ. Μ. Μπαρμπόζα, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Κ. Τζιτζικώστα και ο Πρέσβης, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην UNESCO και Πρόεδρος της Γενικής Διάσκεψης κ. Γ. Αναστασόπουλος.