Skip to main content

Συνελήφθη για πλιάτσικο σε νοσοκομεία

Ένας 35χρονος το προηγούμενο έτος αφαίρεσε χρηματικά ποσά και διάφορα προσωπικά έγγραφα τρεις φορές από χώρους γραφείων ιατρών νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης.
Δικογραφία σε βάρος 35χρονου άντρα σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας, καθώς το προηγούμενο έτος αφαίρεσε χρηματικά ποσά και διάφορα προσωπικά έγγραφα τρεις φορές από χώρους γραφείων ιατρών, νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης.

Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εξέδωσε οδηγίες για την αποφυγή πιθανής κλοπής σε νοσοκομείο.

Όταν πηγαίνετε στα εξωτερικά ιατρεία για παροχή πρώτων βοηθειών:

- Μην παίρνετε μαζί σας πολύτιμα αντικείμενα, τιμαλφή κλπ.
- Πάρτε μαζί σας μόνο το χρηματικό ποσό που εκτιμάτε ότι θα σας χρειασθεί και τοποθετήστε το στις εσωτερικές τσέπες του ρουχισμού σας.
- Αν συνοδεύεστε, δώστε την τσάντα σας, το πορτοφόλι σας και οτιδήποτε πολύτιμο για φύλαξη στο συνοδό σας.
- Μην εγκαταλείπετε την τσάντα σας ή διάφορα είδη αξίας σε καθίσματα ή τραπεζά­κια στους χώρους υποδοχής ή στους διαδρόμους, όπου υπάρχει πολυκοσμία, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας.
- Μην διστάσετε να βάλετε τις φωνές σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι κάποιος προσπαθεί να πάρει την τσάντα σας.

Όταν παραμένετε στο ίδρυμα για νοσηλεία:

- Οτιδήποτε θεωρείτε πολύτιμο (χρυσαφικά, τιμαλφή) δώστε τα στο συνοδό σας ή παραδώστε τα για φύλαξη στο χρηματοκιβώτιο του νοσοκομείου.
- Τοποθετήστε χρήματα και διάφορα αντικείμενα (κινητό τηλέφωνο κλπ) στους φοριαμούς του θαλάμου και κλειδώστε τους.
- Προσπαθήστε σε συνεννόηση με τους άλλους ασθενείς του θαλάμου σας να απο­μακρύνεστε εκ περιτροπής, εξασφαλίζοντας την διαρκή επιτήρηση των προσωπικών σας ειδών.
- Σε περίπτωση έκτακτης μετακίνησης σας, πάρτε μαζί σας , εφόσον δεν μπορείτε να τα διασφαλίσετε με άλλον τρόπο χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα ή ενημερώσετε γι’ αυτό τους άλλους ασθενείς ή το νοσηλευτικό προσωπικό.
- Αν διαπιστώσετε ότι στους χώρους νοσηλείας κυκλοφορούν άτομα που προφανώς δεν δικαιολογείται η παρουσία τους, ενημερώστε αμέσως τους υπευθύνους του νοσο­κομείου.
- Σε περίπτωση κλοπής ενημερώστε την δ/νση του νοσοκομείου και μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να αφιχθεί η Αστυνομία.

Όταν εργάζεστε σε νοσηλευτικό ίδρυμα:

- Μην αφήνετε σε κοινή θέα τσάντες, πορτοφόλια και αντικείμενα αξίας, όταν εξέρχεστε του γραφείου σας
- Τοποθετήστε χρήματα και διάφορα προσωπικά σας αντικείμενα σε φοριαμούς ή συρτάρια του γραφείου σας και κλειδώστε τα
- Αν αντιληφθείτε ύποπτη κίνηση ατόμων, ενημερώστε τη διεύθυνση του νοσοκομείου
- Σε περίπτωση κλοπής μην αγγίζετε τους χώρους όπου πιθανολογείται ότι κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να αφιχθεί η Αστυνομία.